DANHOSTEL Ribe er indstillet til Landdistriktsprisen 2016

HORESTA har indstillet DANHOSTEL Ribe til Erhvervs- og Vækstministeriets Landdistriktspris 2016

(HORESTA er hotel-, restaurant- og turisterhvervets landsdækkende branche- og arbejdsgiverorganisation).
Selve  indstillingen kan læses nederst på siden.

3. okt. tilføjelse: Hvem vandt landdistriktsprisen 2016?

Vi fik ikke Landdistriktsprisen. Jammerbugt Kommune fik prisen med projektet "Liv i By og Skole". Et  projekt, der  har formået at opretholde de små landsbyskoler i kommunen gennem et forpligtende samarbejde mellem lokalsamfund og kommunen. Et rigtig flot projekt, som vi bestemt ikke har noget imod at "tabe" til.  Der var 49 indstillinger fra hele landet. 

HORESTA har indstillet DANHOSTEL Ribe til Erhvervs- og Vækstministeriets Landdistriktspris 2016
Gudrun Rishede og Jens Philipsen, DANHOSTEL Ribe: Vi er stolte og glade for HORESTA's indstilling af os til Erhvervs- og Vækstministeriets Landdistriktspris 2016

Et skulderklap til os og Ribes andre ildsjæle

VI betragter det som et stort skulderklap til os, vores personale og bestyrelse, men også til alle Ribes og Nationalpark Vadehavets ildsjæle, der er med til at værne om vores kulturarv og storslåede natur. 
Som I kan læse i indstillingen herunder, får vi ros for at være bindeled mellem lokalsamfundet, turismen samt de lokale virksomheder og naturinteresser og for vores store evne til at formidle viden om Ribe og Vadehavet. Begge dele har vi altid været meget optaget af og "brændt" for i de 30 år, vi nu har været værter på Danhostel Ribe, og arbejdet aktivt i diverse samarbejder og bestyrelser, f.eks. Ribe Fælles Markedsføring, Esbjerg Erhvervs- og Turistråd og Nationalpark Vadehavets partnerskab. (Se: 30 års jubilæum i turismen- og tildeling af hædersprisen "Stormflodssøjlen")
Det har altid været vigtigt for os, at vi arbejdede sammen i Ribe, for vi er en lille by uden store turistvirksomheder eller store markedsføringsbudgetter. Vi bruger vores arbejdskraft og engagement. Vi må sige, at det alligevel er lykkedes at gøre os synlige både nationalt og internationalt.
Der lægges vægt på vores arbejde for bæredygtig turisme, som en af de første Green Key virksomheder i Danmark. For os har bæredygtig turisme aldrig kun været et spørgsmål om miljøtiltag på Danhostel Ribe, men også et spørgsmål om at få en dybere forståelse for, passe på, men samtidig udvikle vores dejlige by Ribe - som er Nordens ældste og Danmarks bedst bevarede middelalderby. Den samme tilgang har vi til naturen i Nationalpark Vadehavet, som nu også er UNESCO verdensarv.
 
Giv os gerne et like og en kommentar på vores Facebook,  Twitter eller Instagram,  hvis I synes vi skal have en hilsen med på vejen. Her er enkelte af de forløbige kommentarer. Vi undskylder, at vi ikke kan nævne jer alle - men vær ikke i tvivl om, at vi er glade for al den opbakning, vi får. Tak.
 
  • Ribe og Esbjergs turistchef, Henrik Vej Kastrupsen: "112 procent opbakning fra Visit Ribe og Esbjerg Erhvervsudvikling"
  • Formand for Nationalpark Vadehavet og professor i turisme på SDU, Janne J. Liburd: "Stort tillykke med nomineringen. Jeres ihærdighed, dygtighed og innovationsevne over en lang årrække er i sandhed prisværdig. I har været blandt de første, der ikke blot promoverede en grøn forretningsprofil, men I har gennemført og fastholdt den bæredygtige linje. Få arbejder som I strategisk med nye sociale medier. Mine forskerkolleger og studerende på SDU nyder godt af samarbejdet. Jeg vil som formand for Nationalpark Vadehavet også sige, at I er i verdensklasse, hvad formidling og værtsskab angår. I fortjener til fulde den anerkendelse, som nu indstillet og også vinder af EVMs Landdistriktspris 2016"
  • Journalist ved Ribe Ugeavis, Bo Maimburg: Tillykke. I har altid gjort en helt særlig indsats. Både for Danhostel og for Ribe. Og tidligere redaktør ved JydskeVestkysten i Ribe, Hans Jørgensen Det er fuldt fortjent. I har gjort en kæmpe indsats for Danhostel, Ribe og området i det hele taget til gavn for os alle. Tak for det.  Ugeavisen.dk på Twitter:  Ønsker Danhostel Ribe tillykke med indstillingen - vi håber, at de får prisen #turisme
    Her kan I se JydskeVestkystens artikel: Danhostel Ribe indstillet til ministeriets pris
  • Aktiv Danmark støtter os på deres Facebook og Instagram: Aktiv Danmark ønsker Danhostel Ribe stort tillykke med indstillingen til Landdistriktsprisen 2016! Super flot arbejde med seje ildsjæle der virkelig gør en stor indsats. Mikal Holt Jensen, Miljøchef, Green Key på Twitter: @DanhostelRibe Det er fortjent for de to ildsjæle #dkturisme
Udover DANHOSTEL Ribe har HORESTA indstillet den Bornholmske gourmetrestaurant Kadeau og Knuthenborg Safaripark på Lolland. 

Hvad er Landdistriktsprisen?

Landdistriktsprisen er en pris, der uddeles af Erhvervs- og Vækstministeriet, til en ildsjæl, et projekt eller en forening, der har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og udvikling i lokalsamfundet. Som samarbejder og involverer partnerskaber og har en demonstrationsværdi for andre i lokalsamfund. 

HORESTAs indstilling af Danhostel Ribe til Erhvervs- og Vækstministeriets Landdistriktspris 2016:

(NB! Vi har selv tilføjet links, hvor der er eksempler på det, der omtales)

Danhostel Ribe indstilles til Landdistriktsprisen 2016, da virksomheden er et særligt bindeled for lokalsamfundet, turismen samt de lokale virksomheder og naturinteresser og ikke mindst grundet deres lederskab inden for en bæredygtig turisme i Danmark. 
 
Som et af områdets førende overnatningssteder er Ribe Danhostel med Jens Philipsen og Gudrun Rishede i spidsen et bindeled imellem turisten, Ribe by og de lokale virksomheder. 
 
Naturoplevelser og events. Danhostel Ribe har skabt et samlingspunkt for naturoplevelser f.eks. i forbindelse med ”Sort Sol”. Børnene kan komme på lejrskole, teenageren på musikskole, eller farmor kan tage på udflugt med seniorgruppen. Stedets store hal bliver hyppigt brugt af lokale sportsorganisationer og til at lave events for borgerne i Ribe som f.eks. tøjbasar eller kurser. 
 
Profilering af nærområdet. Danhostel Ribe har gennem mange år været et mønstereksempel, når det handler om at profilere nærområdet. De er på hjemmeside og i trykt materiale ualmindelig gode til at profilere Nationalpark Vadehavet, Unescos Verdensarv og Ribe i særdeleshed. De får ros fra mange sider for evnen til at formidle nærområdet via mange forskellige medier, herunder blogs og sociale medier.  
 
Nationalpark Vadehavet og UNESCO. Danhostel Ribe har været særdeles aktiv i forbindelse med beskyttelse og benyttelse af Ribes unikke natur. Det er især i forbindelse med Nationalpark Vadehavet og tildeling af titlen som  UNESCOs verdensarv.
 
Bæredygtighed. Danhostel Ribe har i mere end 20 år arbejdet med bæredygtighed. De var en af de første virksomheder, som blev mærket med turismens internationale miljømærke Green Key, som dengang hed Den Grønne Nøgle. Trods deres mange års medlemskab har de ikke siddet på hænderne, men konstant forbedret sig og fundet på nye bæredygtige tiltag. I alle årene har de været med til at inspirere andre turistvirksomheder og landets andre hostels på det grønne område og bliver jævnligt omtalt i internationale nyhedsbreve. 
 
Andre initiativer. Af andre tiltag kan nævnes, at Ribe Danhostel er med i Bett+Bike, er tildelt tilgængelighedsmærket GOD ADGANG, har været aktiv i Naturprojekt Ribemarsken inkl. gangsti fra Hovedengen og et enestående samarbejde mellem kulturinstitutioner, overnatningssteder og erhvervsliv. 
 
Danhostel Ribes målrettede arbejde med byen og lokalområdet har både opnået stor hæder fra Ribe såvel som fra turisterne.  
 
Med venlig hilsen 
Sten Sloth Knudsen, Regionsformand HORESTA, Region Syddanmark
 

Reservation

-
+
-
+

Online Betaling